TPC logo

TPC - TEOLOGISK PÆDAGOGISK CENTER - LØGUMKLOSTER
Præstehøjskolen Folkekirkens Pædagogiske Institut

Bibliotekerne

på Teologisk Pædagogisk Center og Løgumkloster Kirkemusikskole

 

Foto: Lone Stidsen

Bibliotekerne på TPC rummer ca. 30.000 bind om teologi, sjælesorg og religionspædagogik. Samlingerne består af opslagsværker, monografier, tidsskrifter, skole-kirke-materialer og AV. Dertil kommer en stor samling af salmebøger.

Løgumkloster Kirkemusikskole har to samlinger på ca. 5000 bind. Et nodebibliotek med musiklitteratur, kor- og orgelnoder og AV. Den campanologiske samling omfatter klokkelitteratur, noder for klokkespil og AV.

I 2007 har TPC startet et nyt projekt, Kirkemusikalske Studiecenter, som skal munde ud i bl.a. kurser, studiekredse og udbygningen af en bibliotekssamling om liturgi og hymnologi.   

Den 1.9.2008 overdrager Folkekirkens Ungdomskor sit Nodebibliotek til TPC.
Udover håndbøger er der ca. 7000 kornoder for lige stemmer og blandet kor. Derudover er der en nodebank med ca. 500 korsatser af forskellig sværhedsgrad og forslag til korsatser i kirkeåret.

De registrerede materialer kan også ses i den nationale biblioteksbase www.bibliotek.dk.

For at styrke studiemiljøet i Løgumkloster udlånes materialerne ikke.

Bibliotekar Helle D. Kjeldsen hjælper med litteratur- og informationssøgning.

Én-dags-gæster er velkommen til at studere i TPCs biblioteker i åbningstiden, kl. 8.30-15.30, gerne efter aftale.

Gæster og studerende, som tager ophold i TPCs studielejligheder, kan på forhånd reservere bøger til studieformål, ligesom bibliotekaren kan bestille titler fra andre biblioteker.

Gaver: Vi tager gerne imod ældre bøger og tidsskrifter. Sjældne værker indgår i samlingerne. Titler, som haves i forvejen, foræres til vore samarbejdende uddannelsesinstitutioner eller stilles på Tag-Selv-hylder, hvor kursister og gæster kan forsyne sig. 

Nyttige links til andre biblioteker her og andre databaser her.